Överdos är nyckeln till framgång.

Förra lördagen gav vår ständigt skrikande vattenpump upp till sist. I sig inget stort problem. Vi har dunkar, vi har egen brunn, hink och rep osv. Dessutom lovade rörisen att komma på måndag förmiddag och byta pumpen så två dygn utan vatten i kranen vad allt som väntade oss. Som grädde på moset lovade dessutom vår snälla granne att vi fick duscha hos henne.

Men som det gamla talesättet säger att ”man saknar inte kon förrän båset står tomt” så insåg vi lite extra, hur skönt det är med vatten i kranarna, vatten i toaletten osv. Bara att spola toaletten går det åt en halv hink till.

Vattenförbrukningen om vi snålar är ganska liten men om vi strävar efter att ha den vardagliga komforten så blir det genast mycket mer.

Blocket samt diverse köp&säljsidor genomsöktes och vi lyckades hitta en IBC-tank för det facila priset 250kr. Förvisso några mil att köra men den som har han har. Och nu har vi möjlighet att utöver dunkarna kunna lagra 1000liter extra i källaren. Vår brunn har hittills aldrig sinat men risken finns alltid, risken finns även att det skulle kunna bli förorenat. Den här vattendepån skänker ett ganska bra lugn så nu kan vi släppa vattenfrågan ett tag och fokusera på konserver och att fylla upp förrådet med t-sprit. En campingdusch ska också införskaffas så att vi kan blaska av oss helt och inte vara begränsad till en fempunktstvätt.

Men tanken gnager, borde vi inte köpt en IBC-tank extra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s