Allmosor

Precis som så många andra så startade vår prepping i liten skala. Konservburkar för 72h men en dröm om vår egen bunker där vi kan bugga in i tio år samtidigt som zombies vandrar på gatorna och tar död på allt som andas.

Även om vi har lång väg kvar till både bunker och ett lager som räcker tio år så fick vi idag känna oss lite förberedda iaf. En bekant som har det knapert den här månaden och som inte hoppat på preppertåget än står med tomt skafferi och kylskåp samtidigt som lönen är många dagar bort.

Vi gick in i vårt lilla prepperi och plockade ner lite nödmat från hyllorna, slängde in det i en kartong och skickade med posten. Förhoppningsvis slipper vår barskrapade bekant gå hungrig resten av månaden. Förhoppningsvis kanske detta blir en väckarklocka om vikten av att alltid ha basvaror hemma.

Maten vi donerade kommer vi självklart både komplettera och utöka men just idag kändes det som att nyttan av: 2kg spaghetti, 1kg makaroner, 1kg havregryn, 1 förpackning pulvermos, 1 burk fiskbullar, 2 burkar tonfisk, 1kg ketchup, 2burkar krossade tomater, 2 burkar vita bönor, 1 burk majs, 1 burk champinjoner, 1 pkt digestive kex och två fruktbars, är större hos den hungrige än i vår källare.

Vi väljer att se på det hela som forcerad rotation.

Men just jävlar, enligt twittervänstern så är ju preppers egoistiska. Innebär det här att vi måste preja postbilen av vägen eller att dom har fel som vanligt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s