Rotera

Vi fick frågan om hur torrvaror som havregryn håller sig i sin pappersförpackning i ett tempererat förråd. Problem med fukt osv. Vårat källarförråd/prepperi är ganska torrt så för oss är det inte ett problem. Om det hade varit ett problem så hade vi gjort plats för dessa varor på ett torrare ställe i huset.

Att vacuumpacka är jättebra och vi står i startgroparna för att köpa en riktigt bra vacuumpackare. Men syftet med den för oss är mer att förpacka kött, frukt och liknande, inte torrvaror eftersom dom inte hinner bli gamla ändå.

Att fylla sitt förråd med jättedyra produkter med långt bäst-före-datum är bekvämt men känns lite onödigt. Kostnaden för att köpa fem kilo spaghetti istället för ett, eller fem paket makaroner istället för ett, är försumbar. Samma med konserver. Att fylla på med saker man använder kan man lätt göra under en period av några månader. Sen fyller man på allt eftersom man vittjar förrådet. På det sättet får man en matberedskap för ganska lång tid för en ganska liten summa. Och det fina är att varorna inte blir gamla eftersom man ständigt använder dom.

Det här är väldigt basic och långt ifrån självförsörjandepreppen som somliga hjältar sysslar med. Men vi tror att 20kg pasta ökar våran och eran möjlighet till överlevnad mer än en attackkniv och ett paracordarmband.

20kg pasta kan du köpa för samma pris som tre MRE. Handen på hjärtat, vad tror du kommer hålla dig vid liv längst?

Kan hända att detta blev ett torrt och tråkigt blogginlägg. Se det isf som en hyllning till kvinnorna i mitt liv innan jag mötte min fru.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s