Tänk rätt, ät dig mätt

Hemkommen tidigt efter ett stillsamt midsommarfirande. Min bättre hälf är soffliggande med en klassisk mansförkylning och jag fick äran att representera la familia.

Förutom färskpotatis, matjessill och andra klassiska tillbehör som snålblåst och regn så hade värdparet dessutom rest en synnerligen elegant midsommarstång samt tänkt ut en ganska rolig lek.

Leken var ganska enkel. Vi ställde upp oss i en halvcirkel och snegla mot en hög med föremål som låg på marken. Kort och lång yxa, påkar, timmerkrokar, kättingar, järnrör och skruvmejslar. Vi fick instruktioner om att alla skulle förse sig med varsitt verktyg,

Min hjärna slog direkt till min zombieapokalyps/battle royal strömbrytare. Den långa yxan erbjöd en bättre räckvidd men hade ett skadat skaft. Den korta yxan bedömde jag vara det bästa verktyget i högen, oavsett vad den skulle användas till.

När alla hade tagit varsitt verktyg/vapen fick vi gå in i värdparets stora garage. 20 vuxna människor med vapen i hand, snaps i magen och tävlingsinstinkt…

Dramatiken uteblev dock då tävlingen bestod i att skapa den längsta biten potatisskal från en medelstor potatis. Tid för uppgiften var tre minuter. Jag kan väl säga att min yxa, även om den inte var rakbladsvass var ett bättre redskap än kättingen, eller för all del femkilosvikten i bly som en man valde. Med minsta möjliga marginal gick jag segrande ur tävlingen men jag är ändå rätt imponerad av tvåans bedrift med tanke på att han skalade sin potatis med en knölpåk.

Priset var hela 3kg färskpotatis till en kostnad av 3öre. En fantastiskt bra vinst på min ära, då vi äter rätt mycket potatis.

Min något defekta hjärna lyckades tänka strid, överlevnad och kamp på liv och död. Det resulterade i att jag fick bästa verktyget och därmed ordnade mat på bordet i flera dagar. Preppers gonna prepp. Stay safe och trevlig midsommar!

En tanke på “Tänk rätt, ät dig mätt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s