Preppers har inte semester

Nu är det bara fyra dagar kvar tills jag går på drygt fyra veckors semester. Det är nog andra eller tredje gången i mitt vuxna liv som jag tar ut en så lång sammanhängande semester. När sommar och ledighet kommer på tal minns man lätt nostalgiskt sin ungdoms skolavslutningar med tillhörande sommarlov. Kanske det var bättre förr, åtminstone ledigare.

Denna semester kommer att vrålstartas med att mina barn samt mina föräldrar kommer. Trevligt på många sätt men min fru kommer ha en vilopuls på 130 och jag kommer ha halvångest pga detta. Men vad händer sen då? Blir det lata dagar på stranden eller en semester i varmare land?

Nej!

Imorgon får vi äntligen våra kaniner. Jag har enväldigt tagit beslutet att dom ska heta Para & Bellum. Ärorika namn och jag hoppas att dom förstår att meningen med livet är verkan i målet. Men innan dom ska hämtas skall det byggas vidare på min frus växthus, jobbas några timmar övertid på lyckofabriken (självbedrägelseform för vanligt jävla jobb) samt städas inför kommande helg. Eventuellt även släpas hem några säckar pinnflis.

För vad återstår egentligen att göra när semester kommer. Jo det ska jag berätta. Idag klev jag upp strax efter 06, laddade upp 100st 9×19, bäljde i mig två koppar kaffe innan jag körde fyra mil för att hämta en släpkärra, körde 2,5mil för att hämta en byggsats till lekstuga som ska förvandlas till hönshus under mina slappa semesterdagar. Sedan raskt iväg 3 mil för att lite fältskytte på klubben. Hem igen (ca 3,5mil) och lasta av. Ge frugan en lång kram och en dask på röven innan jag hoppar in i bilen igen för en tur på 4 mil för att lämna tillbaka släpkärra, vittja kräftburarna och räkna ihop veckans fångst (ca19kg så helt ok). På väg hem inser jag att vi behöver socker till rödvinbärssaften eftersom det tog slut under gelétillvekningen, passar även på att bunkra upp mjöl eftersom risk finns att det blir bristvara i höst pga torka. Hem igen och öppna en öl. Skruva lite växthus och slänga i mig mat. Sen var klockan efter 19 och vår underbara granne tyckte att vi skulle komma över på öl och starkdryck.

Ovan nämnda tempo är vad som väntar mig i sommar, det ska byggas hönshus och hönsgård, efter att växthuset är klart. Våra kaniner ska hinna få omtanke och omsorg. Hönor ska inhandlas, konserver ska handlas i ärans och hjältarnas land, kräftor ska fiskas och vildsvin ska jagas. Golv ska läggas i prepperiet, ammunition ska laddas, tävlingar ska skjutas och makor ska betäckas.

Som om inte dom arbetsuppgifterna räckte så ska jag även blidka gulablendgudarna genom att ta mig igenom hela sagan om isfolket. Men sen, nån annan gång, i ett annat liv, då ska jag bara njuta och slappna av.

Och det är bara idag. Liknande tempo har det varit hela veckan.

Men det är vad som väntar mig i sommar, det ska byggas hönshus och hönsgård, efter att växthuset är klart. Våra kaniner ska hinna få omtanke och omsorg. Hönor ska inhandlas, konserver ska handlas i ärans och hjältarnas land, kräftor ska fiskas och vildsvin ska jagas. Golv ska läggas i prepperiet, ammunition ska laddas, tävlingar ska skjutas och makan ska betäckas.

Som om inte dom arbetsuppgifterna räckte så ska jag även blidka gulablendgudarna genom att ta mig igen hela sagan om isfolket. Men sen, nån annan gång, i ett annat liv, då ska jag bara njuta och slappna av.

Och om du tycker att jag bara gnäller och har det rätt bra egentligen. Betänk då att jag skriver det här samtidigt som min fru tittar på ”honey boo boo” på tv.

2 reaktioner till “Preppers har inte semester”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s