Ensam är starköl

Idag har vi fått vara med om en väldigt trevlig tillställning.

Min frus mormor och morfar firade nämligen diamantbröllop. Fint, lugnt och väldigt trevligt. Även på många sätt väldigt avundsvärt. Antalet par som kommer fira diamantbröllop i framtiden känns som en minskande skara. Att vi själva ska få uppleva det känns inte heller helt sannolikt då det innebär att jag måste närma mig hundrastrecket.

Att inte vara ensam är en bra prepp. Men att inte vara ensam behöver inte innebära tvåsamhet i traditionell stil utan det kan bara vara att man har bra vänner som ställer upp när det skorpar till sig. Jag kanske inte alltid är den personen. Men jag försöker verkligen vara det. På senare tid har vi fått kontakt med många väldigt härliga människor som jag faktiskt skulle göra väldigt mycket för. Även om vår vänskap inte sträcker sig tillbaka till snöbollskrig i lågstadiet eller fylleresor till Aya napa.

Att kunna väldigt mycket är skitbra, kunskap är en billig prepp. Men att ha ett kontaktnät som tillsammans kan nästan allt, det är fan ovärderligt. Att ha vänner som uppmuntrar, tipsar och stöttar.

Opsäk i all ära. Men vi känner oss betydligt mer förberedda nu än i våras trots att vi outat oss själva för en handfull människor. Eller kanske snarare på grund av att vi gjort just det. Våran resa mot självhushållning har tagit ett rejält steg framåt och kunskapsbanken fylls på dagligen. Om du har någon ide om vad vi inte får missa att odla i växthuset nästa år så får du gärna tipsa oss.

Våra kaniner är äntligen på plats, hönshuset är på gång, frysen är fylld med rabarber och min fru har kokat vinbärsgelé så det räcker i flera år. Snart är det dessutom dags för det tyska konservfälttåget så sen kan vintern få komma bäst den vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s