Klanen växer

Så… Nu har alla inplanerade höns flyttat in.2st Lohmanoch 3st dvärgwyandotte.

Jag hade nog inte kunnat föreställa mig hur rogivande det är att titta på höns. Och än mindre hade jag kunnat föreställa mig vilken hönsmamma min fru förvandlades till.

Scenario: Första kvällen med våra två Lohman. Min fru nojjar helt absurt mycket över temperaturen i hönshuset och undrar vilken tid vi ska kliva upp för att släppa ut dom på morgonen. Ja jag vet att dagarna är hysteriskt varma men före 09 är det inte varmt i huset.

Hon föreslår att vi ska kliva upp vid 05.

Jag förhandlar vilt och lyckas få uppskov till att ställa klockan på 06:30.

Tilläggas bör att mina barn har varit här i veckan och att det tar energi av oss båda. Min fru kör en taktiker ibland och sover på soffan nere för att slippas väckas av deras liv på nätterna.

06:00 väcks jag av min fru som står vid fotänden av sängen och undrar varför min klocka inte har ringt och varför jag inte har klivit upp. Sedan går hon och väcker barnen för hönsutsläpp.

Just där och just då… så kan det ha hänt att jag tänkte tanken att göra hönssoppa av bägge bara jag fick sova en stund till.

Men jag klev upp, ena hönan hade värpt sitt första ägg och senare la den andra ett också.

Idag var vi och hämtade tre st wyandotte och nu får det vara bra så. Hade vi haft mer plats hade jag kunnat ha hur många höns som helst men vi får anpassa oss till rådande verklighet.

Imorgon blir det äggröra och bacon med egenproducerade ägg. Det är ett litet steg mot självhushållning, men det är absolut ett steg åt rätt håll.

2 reaktioner till “Klanen växer”

  1. Titta så kul! Det måste vara en skön känsla när man byggt något och det verkar funka lite som man tänkt? Låter som en automatik på luckan är en bra grej som sömnen haha

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s