Trallerallera

Det har varit ganska mycket byggande under semestern. Svettigt och jävligt men den största drivkraften var att inte lämna något halvfärdigt.

Och vi lyckades

Men så fick vi besök av @suddigum s farfar som under sitt kaffedrickande på vår betong-altan utbrister att ”ni borde ha trall här”. Sen börjar han kludda i ett anteckningsblock för att idag, två dagar efter senaste besöket dyka upp med en släpkärra full med trallvirke.

Jag har ju tyvärr återgått i arbete efter semestern och orken är inte den bästa när klockan ringer 04 på morgonen.

Men jag känner direkt. ”Lämna nu för fan inte det här halvfärdigt”.

Så jag börjar skruva och kapa. Jag påbörjar skruvandet vid 15:15 och hoppas vara klar till 21 eftersom jag inte vill stå och kapa virke senare än så.

Det gick åt helvete.

Orken infann sig inte.

Det kan skyllas på många faktorer. Jag anser att den största faktorn är att @mrskonservburk kom förbi igår och åt upp hälften av pannkakorna som jag skulle ha i matlådan idag.

Sen fanns det aldrig riktigt tid för mat. En tallrik kräm och en slät kopp kaffe är inget vinnarrecept.

Så nu sitter jag här. Med fem jävla rader trall kvar att lägga.

Skyller även på min fru för att hon utbrister ”vad duktig du är!” När jag sitter och har rast. Om hon bara hade gett mig en lavett och skrikit åt mig att skruva eller dö så hade jag hunnit klart.

Så slutsatsen blir att om man har en kärleksfull och snäll fru så skruvar man alldeles för långsamt. Eller som det heter på engelska ”I skrew my wife to slowly”.

Skitliv.

Sov gott!

En tanke på “Trallerallera”

  1. Det blir nog slutfört ändå. Trall är skönt för fötterna att gå på så det kommer att bli bra. Härligt med föräldrar/svärföräldrar som så gärna vill hjälpa till. Jag har fullt sjå att stoppa min pappa som är över 80 år att hjälpa till och hugga i överallt där det behövs. Han o jag har alltid snickrat ihop men jag tycker att han börjar bli lite för gammal för att slita hårt i den värme som varit denna sommar, men har blir ju så glad när han får hjälpa till……

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s