Att shoppa i mordor

Att storhandla är jävligt smidigt. Vi brukar oftast handla på nätet på Ica eller Willys och bara åka och hämta. Riktigt smidigt och bra.

Den här månaden skulle något nytt provas. Nämligen att storhandla på den av flertalet preppers tokhyllade butikskedjan Lidl.

Det finns en ganska bra Lidlbutik inte så långt hemifrån men pga vissa andra ärenden som skulle uträttas valde jag en butik som låg på vägen hem istället. Att denna butik låg i anslutning till ett ”särskilt utsatt område” var inget jag tänkte så mycket på.

Min shoppinglista var lång och inte organiserad efter vilken typ av vara, och någon penna att stryka från listan med hade jag givetvis inte med mig. Givetvis borde jag i egenskap av prepper haft en taktisk penna i fickan ifall jag måste nedkämpa spetsnaz eller skriva på hemliga dokument om patriarkala klanstrukturer och liknande. Men jag är väl en medioker prepper antar jag.

Min bättre hälft tillbringade en god stund åt att lovprisa det finska köket och nu när Lidl har finsk vecka så skulle givetvis massa finska produkter inhandlas. Vispgröt, blodkorv, karelska piroger…

I mina öron lät allt främmande och otäckt. Blodgröt, grynmos, karelsk kålbiff… ja så lät det för mig. Troligtvis pga selektiv hörsel. Som tur var hade jag en lista.

Så för första gången i mitt liv gick jag in på Lidl med kundvagn. Eftersom inget på listan var i någon form av ordning så fick jag börja från toppen och jobba mig nedåt. Vilket innebar att jag fick köra ca 13 varv i butiken innan jag var klar. Att det inte var struktur på listan var jag medveten om men att en tysk butik skulle ha så dålig ”ordnung” och vara så svårt att hitta i hade jag inte trott.

När jag efter 20min hade betat av en fjärdedel av listan började svettpärlorna tränga fram i pannan. Efter 30 min stod jag vid det finska sortimentet. Efter ett kortare samråd med frugan tog jag eget initiativ och tog två av allt med finskt namn och som gick att äta. Det finska tjärschampot var slut och med min knivskarpa slutledningsförmåga insåg jag att två flaskor bastudoft inte skulle vara en fullvärdig ersättare.

Efter 40 minuter utan att listan var helt klar började irritationen skena. När ett helt knippe barn i sexårsåldern började skrika och slåss kan det hända att jag började tänka mörka tankar. Det kan hända att jag under en period där ansåg att Lidl var Sveriges, om inte världens, absolut och utan konkurrens sämsta butikskedja.

När jag slutligen ger upp och lägger upp vad jag har hittat på bandet får jag även komma till insikt att storleken på kassorna är anpassad för att köpa maximalt två paket falafel, några kondomer och en limpa level. Bandet tuggade på och mosade ihop mina varor och drygt halvvägs klar med nedpackningen i påsarna började en annan kunds varor komma farandes mot mig. Stressen blev inte mindre av att dom sexåriga kaoskravallbarnen nu hade förflyttat sin aktivitet till precis jämte min kundvagn.

Om denna händelse hade inträffat strax innan valurnorna stänger så är det inte omöjligt att afs hade fått en röst av mig. Nu är jag dock en tänkande människa och jag svalnar fortare än jag hettar till så den planen var skrinlagd redan innan jag drog åt handbromsen på garageuppfarten.

Men har jag gjort några lärdomar? Ja absolut. Lidl är inte fantastiskt. Stressen blir högre om man väljer att handla jämte en ”nogo zon”. Finska är ett obegripligt och smått orimligt språk.

Jag ger Lidl 2 limpor level av 5 i betyg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s