Min frus bak.

Det här året har vi tagit bra många steg på vägen mot självhushållning även om det är en lång resa kvar. Kaniner och höns i all ära men att kunna laga bra mat från grunden är viktigt. Likaså att kunna baka.

Jag har aldrig sett mig själv som någon bagare av rang. Jag kan slänga ihop lite tekakor, en rulltårta eller något annat på den nivån.

Så bra prepp vore ju om jag utvecklade dom sidorna tänker ni…

Fel!

Det är mycket bättre om min fru börjar baka som en besatt för då kan ju jag ladda ammunition och annat som jag tycker är mycket roligare och trevligare. Därmed inte sagt att det inte är roligt när min fru bakar. Ett bra exempel på hur roligt det kan vara är det tillfället då hon skulle baka syltkakor. Ni vet dom där enkla och lite tråkiga kakorna med en syltklick i. Sådana kakor som barn brukar göra. Tydligen så kan man iaf misslyckas med sådana. Och om man misslyckas tillräckligt hårt så ser resultatet ut ungefär såhär.

Nu är det lätt att tänka sig att man efter ett sådant episkt nederlag skulle ge upp. Bunkra kakor på Willys och skick kaveln genom fönstret.

Nä, inte min fru. Hon går istället all in och börjar kolla på varenda bakprogram som man kan hitta på tv. Hon köper spritsar, mirrorglaze, formar och Gud vet allt.

Och sen började hon…

Det har nog inte gått en dag sen syltkakeincidenten utan att hon gjort något bakverk alt något jävligt husligt. Tex koka marmelad eller liknande.

Och framåt har det gått. Som den fula ankungen har kakor och tårtor utvecklats och nuförtiden så smakar det inte bara bra utan det ser även bra ut.

Idag kom jag hem från jobbet till banan/nutella-cupcakes som var helt jävla gudomliga.

Så visst. Lär dig baka om du vill men det är mycket mer praktiskt att skaffa en fru som gillar sånt. Då kan hon göra mig lycklig i köket och jag kan sitta med mina patriarkala klanfantasier och alla blir lyckliga på sitt sätt.

En bra kvinna gör halva jobbet och två bra kvinnor borde kunna lösa hela skiten.

Smaklig måltid!

Annonser

En tanke på “Min frus bak.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s