Effektsalt och fultjack

Så jag började fundera på att köpa hem några säckar salt till vintern. Kan ju vara bekvämt att salta av garageuppfarten i vinter så jag slipper fulgasa och skjuta dubb rakt in i hönshuset.

Men så läste jag om dom 15miljoner som mestadels kommuner betalat för snösmältningsmedel som visade sig vara vanligt salt. Nu är det som så att jag var med när en kollega beställde några hinkar av denna bluffprodukt. Om jag minns rätt så gick det loss på ca 35000kr för den lilla beställningen han gjorde.

Det hela började med att säljaren lyckades boka in ett möte och min kollega ville av någon anledning att även jag skulle vara med. Säljaren visade produkter som vi inte var intresserade av eller som vi redan köpte från annat håll.

Då plockar säljaren fram trumfkortet. Han har en liten burk, plockar upp en ziplockpåse som han fyller med lite vatten. Sen tillsätter han ”supersaltet”. Någon kemisk reaktion bildas och påsen blir varm som satan. Enligt säljaren ska detta supersalt vara verksam även i temperaturer då vanligt vägsalt inte fungerar.

Säljaren är ganska besvärlig och påträngande och min kollega är ganska imponerad av uppvisningen. Han gör en beställning på ett fåtal hinkar för utvärdering och för att bli av med försäljaren.

Säljaren tackar och går på toaletten innan han lämnar byggnaden

Här kunde historien vara slut. Med en engångsbeställning av en halvkass och överprissatt produkt.

Men nu fann det sig inte bättre än att säljaren slängde sin påse i papperskorgen på toaletten. Och dagen efter när städaren kommer och hittar en påse med ”knark” i papperskorgen bryter helvetet lös.

Städaren visar upp påsen för kvinnan i receptionen. Hon blir blek i ansiktet vid åsynen av detta dödsknark och hon kontaktar genast sektionschefen. Chefen gör vad han kan så han kontaktar polisen och låser in påsen i sitt kassaskåp på kontoret.

Både jag och min kollega som var med vid demonstrationen befinner oss vid denna tidpunkt ute i verkligheten och inte inne i den skyddade verksamhet som ett kommunalt kontorslandskap innebär. Därför får vi nöja oss med att få återberättat för oss hur chefen räcker över påsen till den självsäkra polisen som synar påsen. Pressar fram ett ”mmmmm” mellan sina läppar innan han öppnar sin mun och dödssäkert utbrister ”amfetamin”.

Den stora ”Vem är det som slänger knark i våra papperskorgar utredningen” som i sann kommunal anda skulle ha varit påföljden lyckades vi dock avblåsa när vi båda på skilda håll förklarat vad som låg i påsen.

Skattepengar i arbete och fel på så många sätt.

Annonser

2 reaktioner till “Effektsalt och fultjack”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s