Funderingar i juletider.

Helgen har varit ett ofrivilligt prepptest för mig.

Någon kräktes här hemma och eftersom jag hellre dör än att utsätta mig för smitta och riskera att spy så tog jag flykten ner i källaren. En fobi är en dålig prepp, det är säkert.

Så, mina två dygn i källaren har varit kalla, tråkiga, och stundtals trevliga.

Att frysa är det värsta jag vet, och ändå gör jag det 90% av min vakna tid. Sådan har jag alltid varit. Och jag har aldrig riktigt kommit överens med sovsäckar heller. Att inte kunna röra sig hur man vill utan att sovsäcken vrider sig två varv har gjort mig galen denna helgen. Det resulterar i att den sidan som jag har ryggen emot glider ner och så blir det kallt, jag blir irriterad och arg.

Är meningen att man bara ska ligga still på rygg?

Hade det varit min sovsäck så hade den bränts på bål för länge sedan.

Min rygg kommer att vara arg på mig länge, jag hittade ett liggunderlag, en tunn matta och två filtar att ha som madrass. På betonggolv. En tältsäng är nästa prepp.

Hur som helst. Jag har klarat mig bra här nere ändå. Jag har haft prepperiet nära till hands, jag har el och ljus, rinnande vatten, mina saker fick jag med mig ner, snus och iPad finns alltid i bakfickan. En väldigt bortskämd helg kan tyckas, men att sitta isolerad har tagit mycket på humöret och sinnesstämningen. Jag är inte den som är så glad i att prata eller vara med på saker, men att sitta en våning ner och lyssna på skratt utan att kunna deltaga var ganska jobbigt. Faktiskt. Såklart hade jag kunnat prata i telefon men det är ju inte riktigt samma sak.

Mänsklig närhet och att faktiskt kunna se den jag pratar med är ganska viktigt har jag lärt mig under dessa dagar.

Taxen gjorde påhälsning hos mig ett par gånger men kilade lika snabbt upp igen, stackaren frös väl också.

Förra året så köpte jag en kisstratt som jag skulle ha med mig på jakt. Den har inte behövts testas i terräng men har legat i min handväska sen dess. Jag kan ju säga att den kommer att vara med mig hädanefter också. Riktigt bra grej faktiskt. Inget krångel med att få av sig byxor, sitta på huk och frysa. Nä, här kan du låtsas att du är man och faktiskt inse hur bra dom har det när dom står upp och kissar.

Så ja, en annorlunda helg innan jul. Jag vet nu saker som jag måste bättra på när jag kommer att behöva kila ner i källaren igen.

God jul!

Suddigum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s