Tillökning och funderingar.

Ända sedan vi skaffade höns i somras så har vi sagt att vi minsann inte ska ha någon tupp. Mest för att inte störa grannarna, eller ja, den bra grannen. De dåliga skiter vi i. Så, vår bra granne tyckte visst att vi skulle ha en tupp så vi tänkte om lite.

Grannens dotter hade en tupp som skulle gå till slakt om han inte hittade ett hem. Jag körde alla 400 metrarna för att hämta hem honom och hans namn blev Ove.

Ove är galet fin. Och väldigt snäll. När han kom till oss så lät han ingenting. Nu börjar han dagen klockan 05:00 varje morgon med att göra väsen av sig. Han hade heller inte mycket till kam, men nu är han riktigt fin.

När Ove och hönorna hade fattat grejen med att vara nära varandra så kom funderingar på kycklingar. Vi visste om en som ville köpa om vi skulle kläcka fram. Så jag spontanbeställde en kläckare en dag och så var det med det.

Äggen har legat i kläckaren sen den 4/1. Nu på fredag den 25/1 är det beräknat att dom ska titta ut. Vi har 10 stycken som det är liv i, varav ett Wyandotteägg som också var det enda, vi hade två ifrån början men det ena var inte befruktat. Jag hoppas på att det blir en höna som vi kan behålla själva.

Det ska bli roligt att följa kycklingarnas utveckling och jag håller alla tummar för att alla klarar sig. Det lär ni få veta senast i helgen, på ett eller annat vis.

En annan fundering som vi har haft är om ni som läser bloggen vill veta mer eller mindre om något? Vi är ganska öppna för att skriva om allt, ingen självcensur. Så kom gärna med förslag!

Yours truly, suddigum.

4 reaktioner till “Tillökning och funderingar.”

    1. Nu när det har varit lite kallt så har, iallafall jag, sett saker som går att förbättra med hönshuset tex. Jättekul att få lite tips på vad vi kan skriva om, blir lätt att man fastnar i hamsterhjulet annars. 🙂

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s