När krisen kommer, vem kan vi förlita oss på?

Vi har vissa instanser i Sverige som ska finnas där för oss när det händer något. Sjukvård, Försäkringskassan, Staten. Men finns dom verkligen där för oss när det verkligen gäller?

Alla känner nog någon som inte har fått hjälp från sjukvården eller Försäkringskassan. Många av oss känner till någon som dött i väntan på operation. Få känner någon som fått ett riktigt arbete genom arbetsförmedlingen. Dessa instanser har ändå en plan för att hjälpa medborgarna och vi förlitar oss på dom. Och dessa instanser kan utföra sitt uppdrag under goda förhållanden. Det är fred, vi har ström, vatten finns i kranen och butikshyllorna fylls på i en jämn takt.

Om staten så ofta misslyckas med sina kärnuppgifter under goda tider, varför skulle dom då vara så framgångsrika att dom kan hjälpa dig i dåliga tider?

Det finns folk som litar blint på detta. Hur konstigt det än kan låta.

Så hur ska staten kunna hjälpa till vid kris? Ska farbror staten komma med en låda mat till någon som sitter djupt in i Norrlands skogar? Ska norrlandsbon ta sig ifrån sitt hem och trygghet för att få lite käk?

Staten, vad är din plan? Jag vet vad min är.

Yours truly, suddigum.

En tanke på “När krisen kommer, vem kan vi förlita oss på?”

  1. Gillar vinklingen på att då staten nu misslyckas,under normala omständigheter, hur ska den kalara att leverera under onormala… Det borde fler fundera på. Istället för att säga att ”här händer det ju inget ändå…”

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s