Million dollar chicken. Och Darwin.

I onsdags när vi satt och åt frukost såg vi att alla höns var ute. Eftersom en av våra hönor, ibland två, har legat i ett rede och ruvat under några månaders tid tänkte vi gå ut och lysa ägg och gallra bort några. Just nu hade hon 27st i redet eftersom alla andra hönor tycker om att värpa just där.

När vi kommer ini hönshuset så tittar en otroligt söt kyckling på oss med en något förvirrad min. Eftersom det här redet var en övervåning så tog vi beslutet att flytta ner kycklingen och alla ägg till ett rede på undervåningen. När Pärlan kom tillbaka in och såg kycklingen där så hade hon inget problem att byta rede. Så långt allt väl. Men tydligen blev ruvningen mindre intressant nu och hon valde istället att flytta in i det tomma redet bredvid med sin nya lilla kompis. Så just nu har vi säkert 10-15 potentiella kycklingar som blir vaskade i sina egna skal. Äggkläckaren är för tillfället utlånad så vi kan inte skicka in dom där heller. Vi får helt enkelt luta oss tillbaka och inse att det blev en kyckling på naturlig väg. På ca 50 ägg. Och några månader.

Jag kan sätta njurarna på att om den överlever och växer sig stor så är det garanterat en tupp.

Jävligt mysigt med naturligt kläckta kycklingar men inte ekonomiskt försvarbart.

Pärlan gör ett bra jobb med att ta hand om den lille, ingen av de andra hönsen får komma nära.

En väldigt dålig men söt bild.

Vi har också fått tillökning i form av en hankanin. Jesús handskades inte med våra damer så bra, eller så var det damerna som inte klarade av honom. Så nu har vi Darwin! En stor silver som vi hoppas kunna göra jobbet.

Yours truly, suddigum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s